Om oss

Haru Systemer as hadde sin oppstart i Gausdal i 1993. Det ble startet av Rune Heggen og Hans Kråbøl, som på den tiden begge hadde hver sin gård med melkeproduksjon.

Virksomheten var produksjon og salg av landbruksmaskiner, først og fremst til silo og grashåndtering.

Haru Systemer as hadde eget produksjonslokale på Fåberg ved Lillehammer. Her ble følgende egenutviklede produkter produsert og solgt til det nordiske markedet:

1. Royal fylltømmer: Maskin for fylling og tømming av tårnsilo. Det ble utviklet én stor og én mindre modell. Disse dekket så og si alle størrelser silo.

2. Royal innleggingsmaskin: For tårnsilo. Denne maskinen var kun beregnet til å fordele graset i siloen ved innlegging. Her ble det også utviklet 2 størrelser.

3. Royal doseringbord: Seksjonsoppbygd, for å dosere silogras inn i siloen. Det spesielle her var den store trommelen med påsveiste pigger, som doserte mer nøyaktig enn konkurrerende bord. Det ble utviklet 2 varianter. En modell 2,4m bred med lengder opptil 6m, og en modell, 3m bred med lengder opp til 10m. Denne siste modellen ble solgt til de større gårdene i Sverige.

4.  Haru/Royal rundballekutter: En tradisjonell rundballekutter for oppriving av en og en ball. Denne maskinen hadde også en stor trommel som river, og taklet de fleste ballevarianter.

I år 2000 ble virksomheten og dermed alle produktene, solgt til en konkurrerende bedrift,  T. Kverneland & Sønner as på Jæren. Hans Kråbøl og Rune Heggen ble ansatt i dette selskapet. Med utgangspunkt i den markedskunnskapen vi som eiere av Haru Systemer as har, fra egenvirksomhet og i salgsavdelingen for TKS. Ser vi nå en god mulighet for å bygge opp igjen virksomheten i selskapet vårt.

 

Landbruket er i stor endring over til større enheter og mer "industriell" drift, med stasjonære automatiske utfôringsanlegg. Disse anleggene besørger døgnkontinuerlig utfôring uten å binde personell. Det er i dag svært få produsenter på disse, da markedet domineres av traktordrevne maskiner som må betjenes manuelt.

 

Vi setter nå i gang produksjon og salg av vår nyutviklede Processor 3000 stasjonær blander, som kan levere finsnittet fôr fra rundballer.

 

HaRu Systemer AS  hans@harusystemer.no rune@harusystemer.no post@harusystemer.no

 hans@harusystemer.no rune@harusystemer.no post@harusystemer.no

Copyright Haru Systemer. org nr: 976838394